Groepswoningen

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Als vanwege dementie thuis wonen niet meer gaat, dan is kleinschalig wonen bij ActiVite een fijn alternatief. In de huiselijke sfeer van een groepswoning leven bewoners zo 'thuis' mogelijk.

Meer weten over kleinschalig wonen bij ActiVite?
Bel met ons Klant Contact Centrum:

Wat is kleinschalig wonen?

Kleinschalig wonen is een fijne, overzichtelijke woonvorm voor mensen met dementie. De bewoners delen een groepswoning met elkaar. Hier hangt een huiselijke sfeer en elke bewoner blijft zoveel mogelijk doen wat hij of zij thuis ook gewend was. Elke bewoner heeft een eigen appartement. Daarnaast is er een grote gemeenschappelijke huiskamer met een keuken en een balkon. Bewoners en begeleiders eten met elkaar en zorgen samen voor het huishouden. Natuurlijk zijn familie en mantelzorgers van de bewoners altijd welkom!

Deze locaties hebben groepswoningen

Verpleeghuis AgnesStaete in Voorhout

Verpleeghuis Hof van Alkemade in Roelofarendsveen

Verpleeghuis Hussonshoek in Woubrugge

Verpleeghuis Rietveld in Alphen aan den Rijn

Verpleeghuis Sassembourg in Sassenheim

Zo thuis mogelijk

Als u bij ons komt wonen, dan vinden we het belangrijk dat u zich zo snel mogelijk thuis voelt in de groepswoning. Uiteraard kunt u uw appartement naar uw eigen smaak inrichten met spullen van thuis. Ook in de gezamenlijke woonkamer is het soms mogelijk meubilair neer te zetten dat belangrijk voor u is. Zo maken we uw plek in de groepswoning zo’ thuis’ mogelijk.

Zodra u in een van onze groepswoningen komt wonen, wordt een van uw familieleden onze contactpersoon. Hij of zij is ons eerste aanspreekpunt en de schakel tussen onze zorgverlening en de familie.

Zorg

Voor uw zorg bent u in goede handen bij onze verzorgenden, verpleegkundigen, artsen en behandelaren. Al deze professionals dragen vanuit hun eigen expertise bij aan de zorg die u nodig heeft. Met elkaar regelen zij dat u in de groepswoning de zorg krijgt die bij u past.

Ervaringen met deze vorm van zorg
Dankzij de kleinschaligheid is het mogelijk om goed aan te sluiten bij de behoeften van de bewoners. Bewoners worden uitgenodigd om op een andere woning op visite te komen.
Een familielid over de groepswoningen

Activiteiten

In de woning organiseren we verschillende activiteiten, variërend van met elkaar bewegen, tot samen de krant lezen of een spel doen. Daarnaast zijn er in elk verpleeghuis activiteiten en uitjes voor alle bewoners. Denk daarbij aan een sportdag, vieringen en een gezellig samenzijn op een feestdag.