Wie zorgt voor mij in Noorderbrink?

Petra Ooms is medewerker welzijnsdienst in Noorderbrink

“Noorderbrink is een locatie voor Eerstelijns Verblijf. Dat betekent dat mensen hier relatief kort verblijven. De appartementen zijn groot en hebben ieder een eigen badkamer en een balkon. Natuurlijk vinden veel van onze tijdelijke bewoners dat heel prettig.”

Contact
Meer weten over Noorderbrink?
Petra Ooms

Activiteiten

“In Noorderbrink hebben we een groot aanbod van activiteiten.  Dat aanbod passen we natuurlijk ook aan op onze tijdelijke bewoners: over het algemeen zijn die wat jonger dan de mensen in een verpleeghuis. Mensen reageren daar ook positief op: ik hoor vaak als ze weer naar huis gaan: “Ik heb het hier zo fijn gehad.”

Ligging

“Het fijne aan de ligging van Noorderbrink is de nabijheid van de Herenhof en het Weteringpark. Het Weteringpark is voor tijdelijke bewoners zelfstandig vaak net iets te ver om te lopen, maar met een begeleider of met de wandelclub is het goed te doen, zeker als we een rolstoel meenemen. In de Herenhof zijn er verschillende winkels: een supermarkt, kledingwinkel, bakker en groenteboer, maar je kunt er ook lekker koffiedrinken met een taartje, waar onze tijdelijke bewoners dan ook graag gebruik van maken als er familie op bezoek is.”