“Iedere les is verschillend; er zijn altijd nieuwe oefeningen en het is nooit zweverig.”

15 juni 2022

Een sociaal moment én een fit lichaam, dat is wat yoga je oplevert

Ineke en Jules zitten er ontspannen bij. Ze komen net uit de yogales in Alphen aan den Rijn. Jules doet al vier jaar mee met deze les, Ineke nog langer – maar liefst twaalf jaar. Beiden kunnen ze eigenlijk niet meer zonder het wekelijkse uurtje bewegen.

Meerdere voordelen

“Als ik een tijdje niet heb meegedaan merk ik dat direct aan mijn lichaam”, vertelt Ineke. “De oefeningen verschillen per les, maar de lesopbouw is wel altijd hetzelfde. We beginnen staand, daarna doen we zittende oefeningen en we sluiten liggend af om te ontspannen. Na de les kletsen we nog even met elkaar na onder het genot van een kop thee.” Jules knikt bevestigend: “De lessen zijn heerlijk en de docent is subliem. Een belangrijk aspect van de yogales is voor mij het elkaar zien en spreken. De groep voelt als familie. Je voelt de warmte en betrokkenheid van de anderen.”

Welkom voelen

“Yoga is geen competitie. Wat je niet kunt, dat doe je niet. Het is goed voor lichaam en geest, zonder de zweverigheid”, geeft Jules aan. “Kom gewoon eens voor een proefles langs, mocht je nog twijfelen. Ervaar het sfeertje. Bijna iedereen die een proefles komt doen is daarna om. We doen allemaal ons best om je welkom te laten voelen. Bijvoorbeeld met een kennismakingsrondje voorafgaand aan de les”, sluit Ineke af.

Meer informatie

Blijf in beweging en geniet van een sociaal moment met de yogalessen van ActiVite Ledenorganisatie. Probeer een gratis proefles in Leiden of Alphen aan den Rijn. Ben je daarna net zo enthousiast als Ineke en Jules, dan kun je gelijk een leskaart aanschaffen. Kijk voor de actuele data en prijzen op: ActiVite.nl/yoga

Dit artikel staat in ons ledenmagazine Thuis & Actief, editie juni 2022. Klik hier voor meer informatie.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15