Zorg voor elkaar

13 december 2021

Op dit moment is er sprake van een bijzondere situatie in de zorg. De zorg staat onder grote druk en hoewel de aandacht van de media voornamelijk gericht is op de IC-afdelingen, zijn de gevolgen helaas breder dan dat. Ook de thuis- en verpleeghuiszorg en Hulp bij het Huishouden hebben hier dagelijks mee te maken.  

Er moet op dit moment meer zorg worden verleend, maar dat doen we met minder medewerkers. Niet alleen binnen onze organisatie maar in de gehele regio. Dit neemt niet weg dat we er alles aan doen om elke dag de zorg te leveren die noodzakelijk is. Zo had ActiVite een eigen corona-testlocatie, hebben we er zelf voor gezorgd dat we bewoners en medewerkers van een boosterprik voorzien en bieden we hulp en (emotionele) ondersteuning aan de collega’s die dat nodig hebben.  

De combinatie van factoren die tot personele krapte leidt, kan betekenen dat er ‘maatwerkacties’ nodig zijn om met elkaar op een verantwoorde manier de hulp, ondersteuning en zorg te blijven bieden aan onze cliënten en bewoners. We verdelen de beschikbare capaciteit zo goed als mogelijk over onze cliënten en bewoners in de regio. Maar dit kan er soms toe leiden dat er iets verandert aan de hulp en zorg die cliënten van ons gewend zijn. Omdat we onze medewerkers op een andere manier inzetten dan voorheen, bijvoorbeeld in combinatie met vrijwilligers en mantelzorgers. Gewoon omdat het niet anders kan op zo’n moment. Zo leveren we samen de beste zorg, ook in moeilijke omstandigheden. 

ActiVite is trots op alle medewerkers die al bijna twee jaar het vuur uit de schoenen lopen voor onze cliënten en bewoners. Al maanden draaien zij extra diensten, helpen om gaatjes in de planning op te vullen en ondersteunen elkaar op allerlei vlakken in deze bijzonder drukke tijd. We prijzen ons gelukkig met zulke medewerkers. Maar ongeacht of je een medewerker, cliënt, bewoner, vrijwilliger of naaste bent, blijf op elkaar letten zodat we samen kunnen staan voor de best mogelijke zorg. 

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15