Zo regel je personenalarmering

Personenalarmering bestaat uit verschillende delen: het alarmapparaat, het zorgabonnement en de toegang tot je huis. We leggen hieronder uit hoe je dat het makkelijkste regelt.

Vraag het ons!
Wil je meer informatie over de procedure om professionele opvolging aan te vragen?

Het startpunt: neem contact op met je zorgverzekeraar 

Je zorgverzekeraar kan je precies vertellen of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor het alarmapparaat. Bijvoorbeeld als je een medische reden hebt om personenalarmering te gebruiken. Neem dus allereerst contact op met je zorgverzekeraar. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt. 

Vraag het alarmapparaat aan 

Het alarmapparaat bestaat uit een basisstation en een draadloze zender met een alarmknop. Deze draag je om je pols of hals. Dit apparaat kun je aanvragen bij FocusCura of via je zorgverzekeraar. U kunt ook direct de wijze van toegang regelen. ActiVite maakt gebruik van een digitale toegangsoplossing. Dit is een veilige, elektronische deuropener die van buitenaf niet zichtbaar is. Jij bepaalt wie je toegang wilt geven tot je woning, zoals ActiVite, je kinderen of de buren. Zij kunnen deze deuropener gebruiken met behulp van hun smartphone.

Kies wie je komt helpen 

Vervolgens bepaal je door wie je na een alarmering geholpen wilt worden. Dat kan iemand uit jouw eigen omgeving zijn. Deze zogeheten sociale alarmopvolging is kosteloos, maar ook onzeker. Wil je de zekerheid van snelle en professionele hulp, ook ’s nachts? Kies dan voor een abonnement voor professionele alarmopvolging door ActiVite. Krijg je op dit moment thuiszorg via een andere organisatie dan ActiVite? Dan verzorgen zij ook de opvolging bij jouw personenalarmering. Vraag dan bij die organisatie het abonnement aan.

Aanvraag digitale toegangsoplossing

Heeft u al een alarmapparaat of wilt u de toegang van uw woning regelen voor de zorg? De beste optie hiervoor is een digitale sleutelkluis/slot. Dit is een veilige, elektronische deuropener die van buitenaf niet zichtbaar is. Jij bepaalt wie je toegang wilt geven tot je woning, zoals ActiVite, je kinderen of de buren. Zij kunnen deze deuropener gebruiken met behulp van hun smartphone.

Dit kost personenalarmering

Bij personenalarmering werken verschillende partijen samen. Hier vind je een overzicht van de kosten. Ben je lid van de ActiVite Ledenorganisatie? Dan krijg je korting op je zorgabonnement.