Dementie: praat er over! – Alzheimer Café 14 oktober 2021

04 oktober 2021

Nou, daar sta je dan met je diagnose dementie na het bezoek aan de arts. Aan wie vertel je het en hoe pak je dat aan? Welke gedachten komen daarbij? Praten over de diagnose dementie kan lastig zijn. Toch is het belangrijk om open over de ziekte te zijn.

De periode rondom de diagnose dementie is vaak een emotionele achtbaan voor mensen met dementie, hun familie en omgeving. Vragen waarmee je kan worstelen zijn: ‘Wat staat mij en mijn gezin te wachten? Welke ondersteuning is er in de buurt en hoe maken we hier gebruik van? Hoe ziet mijn toekomst eruit en wat moet ik regelen?’.

In het Alzheimer Café op donderdag 14 oktober wordt erover gesproken met Joost Cornelissens, GZ psycholoog. Hij worden geïnterviewd door de gespreksleider Mandy Visser. Er is de gelegenheid om vragen te stellen. De livemuziek wordt verzorgd door Helmy de Koning op dwarsfluit.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De locatie is: SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.
De zaal is open om 19:00 uur, het programma start om 19:30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.. Veel informatie is te vinden op dementie.nl.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15