Dementie

Wanneer u of uw naaste dementie heeft, betekent dit een ingrijpende verandering in uw leven. Uw geest werkt niet meer zoals u gewend bent en u heeft steeds meer hulp nodig van anderen. Of u ziet uw naaste worstelen met de ziekte en er soms ook door veranderen. Dat kan moeilijk zijn.

Contact
Neem contact op met de casemanagers dementie van ActiVite.

Onze hulp

De casemanagers dementie van ActiVite kunnen u en uw naaste begeleiden en steunen waar nodig. Zij zetten jullie beiden daarbij zoveel mogelijk in uw kracht, ondanks het ziektebeeld.
Onze casemanagers zijn deskundig en willen u graag helpen. Zij:

  • Brengen in kaart welk soort zorg u nodig heeft en bieden vervolgens passende zorg.
  • Geven advies en voorlichting.
  • Begeleiden en organiseren bij praktische kwesties en regelzaken.
  • Geven emotionele steun, wanneer u bijvoorbeeld worstelt met verdriet of overbelasting.
  • Bieden sociale ondersteuning, zodat u (opnieuw) onder de mensen komt.

Samen met u kijken casemanagers waar u behoefte aan heeft en helpen zij u de weg te vinden bij alles wat er nu op u afkomt.

De Programmamanager Dementie
De Programmamanager Dementie
Marijke van Haeften vertelt over de achtergrond van ons aanbod voor mensen met dementie en hun partners.

Het Ontmoetingscentrum

Bij een Ontmoetingscentrum kunt u terecht voor gezelligheid, begeleiding en lekker bezig blijven. Voor mantelzorgers betekent dit een dagje ontzorgen. Lees hier meer over onze Ontmoetingscentra. 

Thuisbegeleiding

Om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, kan het nodig zijn om thuis extra ondersteuning in te schakelen. Lees hier meer over thuisbegeleiding bij dementie.

Als thuis wonen niet meer gaat

In zes van de acht verpleeghuizen van ActiVite bieden we liefdevolle zorg aan mensen met dementie. Bekijk welk huis bij u past.

ActiVite investeert samen met zorgorganisaties Topaz, WIJdezorg en Marente in betere kennis over dementie bij onszelf en onze partners. Dat doen we in het Expertisecentrum Dementie. We zorgen er voor dat zorgprofessionals in de regio meer weten over geheugenproblemen en de behandeling ervan. We delen kennis, doen mee aan onderzoek en ontwikkelen nieuwe diensten. Hiermee willen we de kwaliteit van leven van mensen met dementie (en hun mantelzorgers) verbeteren en hun zorg, begeleiding en behandeling professionaliseren.