“Er goed uitzien doet wat met je eigenwaarde”

Marja de Jong, kledingreparatieservice De Vlinder

Onze oud-collega Marja is onlangs een kledingreparatieservice gestart die ze aanbiedt bij ActiVite Ledenorganisatie. Waarom is ze hiermee gestart? We stelden haar drie vragen over haar werk.

Ook een kledingreparatie nodig?
Kleine, en soms ook grotere reparaties worden met liefde voor het vak opgepakt door Marja.

Waarom ben je een kledingreparatieservice gestart?

“Als 8-jarig meisje zat ik al achter de naaimachine; mijn tante was coupeuse en leerde mij de kneepjes van het vak. Door de jaren heen heb ik ook diverse naaicursussen gevolgd. Tijdens mijn werk in de thuiszorg viel het me op dat cliënten vaak omhoog zaten met kledingreparaties. Daarom is het zo handig dat ik de kleding kan komen ophalen en weer terugbrengen.”

Wat vind jij belangrijk aan jouw werk?

“Er goed uitzien, met kleding die in orde is, dat doet wat met je eigenwaarde. Ik vind het ook belangrijk om een ontspannen moment te hebben met mijn klanten, dat heb ik meegekregen uit mijn tijd in de thuiszorg. Dat werk heb ik twaalf jaar gedaan, ook bij ActiVite. Bovendien verhoogt reparatie of het pas maken de duurzaamheid van de kleding.”

Welke werkzaamheden doe je?

“Je kunt bij mij voor allerlei reparaties terecht: van een zoom ergens in maken, tot knopen aanzetten en de reparatie van een scheur in de stof. Elke wens is bespreekbaar en samen komen we er wel uit.”

Bij ActiVite Ledenorganisatie vind je handvatten om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, mét kwaliteit van leven. Bekijk ons aanbod aan cursussen en diensten.