Beter Thuis met Dementie

Een product van het Expertisecentrum Dementie

Beter Thuis met Dementie is een bijzondere vakantiecursusweek met een programma over het omgaan met dementie. Deze vakantie beleeft u met maximaal 5 andere stellen, die net als u onlangs deze diagnose hebben gekregen.

Contact
Meer weten over of aanmelden?

De cursusweek Beter Thuis met Dementie bestaat uit een afwisselend programma, met momenten van ontspanning maar ook van verdieping. Er zijn workshops die u samen doet én workshops die u of uw partner zelf doet. Deze vakantie helpt u binnen uw relatie in het omgaan met de gevolgen van dementie, zodat u samen sterker bent, en bewust stil staat bij wat nog wél kan.

Doel

Als binnen een relatie één van de twee de diagnose dementie krijgt, wordt een sterk beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van beide partners. Er is verdriet, rouw en onzekerheid over de toekomst. Daarnaast is er kans op wederzijds onbegrip en ergernis of op eenzaamheid door verlies van contact met elkaar en met anderen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deelnemers door wat ze tijdens deze cursus leren meer kwaliteit van leven ervaren, en dat de deelnemers met dementie daardoor langer thuis kunnen blijven wonen.

Ervaringen

Deelnemers vertellen hoe zij de eerste week van Beter Thuis met Dementie hebben ervaren.

Kosten

Dankzij subsidie van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en ondersteuning vanuit de gemeenten Leiden en Alphen aan den Rijn is de eigen bijdrage voor deelname aan de vakantiecursusweek voorlopig beperkt tot €200,- per echtpaar. Dit bedrag betaalt u voor de hele cursus inclusief consumpties, maaltijden en vier overnachtingen.

Interesse?

Data

We organiseren de cursus viermaal per jaar. De eerstvolgende keer is maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni 2022. U kunt zich hier nog voor aanmelden!

Cursuslocatie

U krijgt een fijne eigen kamer met eigen sanitair in boerderij Rijnhoeve. U reist met eigen vervoer, er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein. Eventueel kunnen wij ook thuiszorg op locatie verlenen. Kijk voor meer informatie op de site van Boerderij Rijnhoeve: www.rijnhoeve.nl

Maaltijden

De maaltijden worden met elkaar bereid. Tijdens de maaltijden is een begeleider aanwezig. Na de avondmaaltijd is er geen programma en zijn er geen begeleiders meer aanwezig.

Doe mee!

U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen. We nemen dan contact met u op.