Beter Thuis met Dementie

Een product van het Expertisecentrum Dementie

Beter Thuis met Dementie is een bijzondere vakantiecursusweek met een programma over het omgaan met dementie. Deze vakantie beleeft u met maximaal 5 andere stellen, die net als u onlangs deze diagnose hebben gekregen.

Contact
Meer weten over of aanmelden?

De cursusweek Beter Thuis met Dementie bestaat uit een afwisselend programma, met momenten van ontspanning maar ook van verdieping. Er zijn workshops die u samen doet én workshops die u of uw partner zelf doet. Deze vakantie helpt u binnen uw relatie in het omgaan met de gevolgen van dementie, zodat u samen sterker bent, en bewust stil staat bij wat nog wél kan.

Doel

Als binnen een relatie één van de twee de diagnose dementie krijgt, wordt een sterk beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van beide partners. Er is verdriet, rouw en onzekerheid over de toekomst. Daarnaast is er kans op wederzijds onbegrip en ergernis of op eenzaamheid door verlies van contact met elkaar en met anderen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deelnemers door wat ze tijdens deze cursus leren meer kwaliteit van leven ervaren, en dat de deelnemers met dementie daardoor langer thuis kunnen blijven wonen.

Ervaringen

Deelnemers vertellen hoe zij de eerste week van Beter Thuis met Dementie hebben ervaren.

Kosten

Bent u inwoner van gemeente Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag & Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Oegstgeest, Nieuwkoop, Noordwijk, Teylingen, Voorschoten of Zoeterwoude? Dankzij subsidie van Zorg en Zekerheid en ondersteuning vanuit uw gemeente is uw eigen bijdrage voorlopig beperkt tot € 250,-per stel, voor de hele cursus inclusief consumpties, maaltijden en vier overnachtingen.

Interesse?

Data

We organiseren de cursus zes keer per jaar.

De data voor de rest van 2023 zijn:

  • 9 oktober t/m 13 oktober
  • 27 november t/m 1 december

Cursuslocatie

U krijgt een fijne eigen kamer met eigen sanitair in boerderij Rijnhoeve. U reist met eigen vervoer, er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein. Eventueel kunnen wij ook thuiszorg op locatie verlenen. Kijk voor meer informatie op de site van Boerderij Rijnhoeve: www.rijnhoeve.nl

Maaltijden

De maaltijden worden met elkaar bereid. Tijdens de maaltijden is een begeleider aanwezig. Na de avondmaaltijd is er geen programma en zijn er geen begeleiders meer aanwezig.

Doe mee!

U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen of te bellen naar (06) 542 00 372. We nemen dan contact met u op.