Blikopener Dementie

Een product van het Expertisecentrum Dementie

Bij Blikopeners staat het ‘aha-moment’ van professionals in de zorg voor mensen met dementie centraal. In korte, eenvoudige filmpjes vertellen zij welke ervaring hun visie op (de zorg voor) mensen met dementie heeft veranderd.

Contact
Heb je vragen naar aanleiding van de Blikopeners Dementie?

Aansprekende voorbeelden, ontroerende ontmoetingen, confronterende ervaringen: de zorg voor mensen met dementie is veelzijdig en dat wordt hier zichtbaar. Het project is interactief en vindt online plaats: iedereen kan reageren op een Blikopener Dementie en deze delen met collega’s, familie, vrienden of andere bekenden. Uiteraard kun je ook zelf een blikopener opnemen en posten op een social media-kanaal of sturen naar het Expertisecentrum. Het team verzamelt de ingestuurde video’s op het YouTube kanaal Blikopener Dementie.

Doel

De naam geeft eigenlijk het doel al weg: we willen mensen de ogen openen. Professionals of vrijwilligers inspireren om de zorg die zij bieden aan mensen met dementie nóg beter te laten aansluiten bij dat wat deze cliënten nodig hebben.

Doe mee!

Ook een Blikopener Dementie insturen? Bekijk hieronder de instructievideo en mail je bijdrage aan blikopeners@ActiVite.nl of deel hem online met de hashtag #blikopener #dementie.