Dementheek

Een product van het Expertisecentrum Dementie

Samen met de gemeente Leiden en Transmuralis is het Expertisecentrum Dementie bezig om van Leiden een dementievriendelijke gemeente te maken. Daarom is in de openbare bibliotheek in Leiden een Dementheek ingericht.

Contact
Meer weten over de Dementheek?

Doel

De Dementheek is een plek in de bibliotheek waar alle informatie over dementie te vinden is. Informatie over de ziekte zelf, maar ook over activiteiten en organisaties die zich voor mensen met dementie inzetten. Niet alleen informatieve boeken, maar ook studieboeken, romans en prentenboeken voor volwassenen en kinderen. Daarnaast komt in de Dementheek een wekelijks spreekuur waarin een expert op het gebied van dementie aanwezig is om alle vragen rondom dit onderwerp te beantwoorden. Voor de toekomst zijn er plannen om ook speciale hulpmiddelen voor mensen met dementie in de Dementheek beschikbaar te stellen. Bezoekers kunnen zich dan laten informeren over deze hulpmiddelen en ze uitproberen voordat ze die eventueel zelf aanschaffen.

Doe mee!

De eerste Dementheek in ons werkgebied is geopend in de Nieuwstraat in Leiden op 21 september ’21 (Wereld Alzheimer Dag).