Memorabel

Dementievriendelijke rondleidingen

Het Expertisecentrum Dementie – een samenwerking tussen ActiVite en Topaz- heeft met Museum de Lakenhal een dementievriendelijke rondleiding ontwikkeld. Ook deze doelgroep kan nu (weer) genieten van kunst!

Boek ook een Memorabel-rondleiding
Voorlopig gratis!

Op maat

Onder begeleiding van een speciaal hiervoor getrainde rondleider en vrijwilliger bekijk je tijdens een Memorabel-rondleiding een klein aantal museumobjecten.  Je werkt met een overkoepelend thema en brengt kunst tot leven door samen verhalen, herinneringen en associaties te delen. Je hebt geen voorkennis nodig: genieten van kunst, geschiedenis en elkaar staat centraal.

Creatief

Naast de rondleiding gaat iedere groep ook creatief aan de slag met het thema dat is behandeld. Daarvoor heeft het museum een atelier ingericht, waarin je in een workshop mooie dingen maakt. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben als kunstenaar. De workshops worden ontwikkeld en begeleid door speciaal hiervoor opgeleide workshopdocenten, die zelf naast hun werk in Museum De Lakenhal hun eigen kunstenaarspraktijk hebben. 

Kosten

Dankzij Fonds 1818 en Stichting De Carolusgulden zijn deze rondleidingen en workshops in de Lakenhal voorlopig gratis.

Marijke van Haeften, projectleider Expertisecentrum Dementie:

“We zijn ontzettend blij dat we dit samen met de Lakenhal Memorabel hebben kunnen ontwikkelen. Deelnemers van een van onze Ontmoetingscentra Dementie hebben het al getest en zijn heel enthousiast. En zij niet alleen! Ook andere musea zijn geïnspireerd door Memorabel: dit najaar gaat Rijksmuseum Boerhaave bijvoorbeeld beginnen met dementievriendelijke rondleidingen!”