Ontmoetingscentrum Koudekerk aan den Rijn feestelijk geopend

07 juni 2023

Sinds de start een paar maanden geleden, weten steeds meer mensen de weg te vinden naar Ontmoetingscentrum Koudekerk aan den Rijn. Nu de opstartfase afgerond is, opende het Ontmoetingscentrum op 5 juni officieel feestelijk haar deuren. 

Afgelopen maandag was het een gezellige drukte in Ontmoetingscentrum (OC) Koudekerk aan den Rijn aan het Arie Hogenespad. Collega’s uit de zorg en andere belangstellenden kwamen samen om te proosten op de officiële opening van het centrum. Op deze plek komen iedere maandag en woensdag ouderen samen voor een fijne dag. Dit zijn veelal mensen met ‘een haperend brein’.  

Volgens Arianne Vrolijk, een van de begeleiders van het OC, is de huiselijke sfeer de reden dat mensen graag naar het OC komen. “Je kunt hier doen zoals je thuis doet. Wil je graag een dutje doen na het eten? Dan doe je dat. Iedereen kan zichzelf zijn hier. We hebben geen vast programma waar deelnemers verplicht aan mee moeten doen. We kijken per persoon wie waar zin in heeft. De een wordt blij van samen de krant lezen, de ander houdt meer van een spelletje en weer een ander wil graag leren koken. Dan gaan we dat doen. Hierdoor gaat iedereen aan het einde van de dag met een goed gevoel naar huis.” 

Ontmoetingscentrum Koudekerk aan den Rijn is één van de 16 ontmoetingscentra van ActiVite. Elkaar ontmoeten en meedoen staat hier centraal. Niets hoeft en bijna alles kan. Het OC is een veilige haven waar ouderen hun zorgen en (mogelijke) verwarring even los kunnen laten en de warmte ervaren van sociale contacten. Ook mantelzorgers kunnen even ‘loslaten’ en hebben een paar – vaak zeer welkome – uurtjes voor zichzelf. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met de begeleiders van Ontmoetingscentrum Koudekerk aan den Rijn via 06 – 10 35 78 83 of stuur een e-mail naar ockoudekerk@ActiVite.nl. Of kom eens langs op de open koffie: iedere eerste woensdag van de maand kunt u tussen 10 en 12 uur gewoon binnenlopen voor een kop koffie en kennismaken met het ontmoetingscentrum.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15