Speciale editie van het Alzheimer Café: focus op jonge mensen met dementie

28 november 2023

Op donderdag 14 december organiseert het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest een speciale avond met als thema “Dementie in het gezin”. Dementie treft namelijk ook jongere mensen. Omdat zij in een heel andere levensfase zitten dan oudere mensen met dementie, is hun situatie ook heel anders. Hierdoor ervaren zij andere problemen en hebben zij andere behoeften dan oudere mensen met dementie.


Tijdens deze avond gaan de gespreksleiders Marleen Dohmen en Mandy Visser in gesprek met Willy van der Kwaak en Edith de Jong, beiden lid van het expertiseteam jonge mensen met dementie van Marente, over de unieke uitdagingen waarmee jonge mensen met dementie en hun families worden geconfronteerd. Er is volop gelegenheid tot vragen stellen.

U bent van harte welkom op donderdag 14 december in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19.00. Het programma start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur. Tijdens de inloop en de pauze is er live muziek.

Over Het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken. Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.
Voor informatie over dementie kunt u terecht op de websites dementie.nl en vilans.nl/kennis/.

Heeft u zorg en/of ondersteuning nodig op het gebied van dementie?
ActiVite heeft vrijwel alles in huis op het gebied van ondersteuning bij dementie. Vanaf de diagnose tot en met de opname in een verpleeghuis, biedt ActiVite de zorg die bij u past. Ook voor mantelzorgers. Heeft u een vraag over hulp bij dementie? Onze casemanagers dementie helpen u graag. Bel ons gerust via 071 -516 14 15.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15