Vacature Host / sociaal werker bij Tom in de Buurt in Alphen aan den Rijn

Als Host bij Tom in de buurt ben jij hét aanspreekpunt voor inwoners uit de wijk. Samen met het wijkteam zorg jij ervoor dat niemand meer van het kastje naar de muur (en terug) wordt gestuurd!

Locatie: Alphen aan den Rijn - Uren: 28 - 32 uur per week - Salaris: maximaal € 3.256,53 op basis van een 36-urige werkweek

Een vraag over deze vacature?
Bel of app gerust met onze recruiter

Wat ga je doen?

Tom in de buurt richt zich op sociaal-maatschappelijke vragen van volwassen inwoners en zorgt voor informatie, advies en ondersteuning bij de mensen thuis. Inwoners komen met vragen over bijvoorbeeld zelfstandig thuis blijven wonen, omgaan met dementie, dagbesteding, mantelzorg en thema’s als stress en eenzaamheid. Als Host ben jij hét aanspreekpunt voor inwoners uit de wijk. Jij helpt de inwoners door:

 • ze te woord te staan in het wijkcentrum en hen van advies te voorzien;
 • vragen te beantwoorden die binnen komen via de chat of telefonisch;
 • de behoefte achter de vraag te achterhalen, advies te geven of door iemand door te verwijzen;
 • te overleggen met de Casemanager bij vragen die complexer zijn en je zelf niet direct kan beantwoorden.

Waar ga je werken?

Tom is een samenwerking van vijf hulpverlenende organisaties (ActiVite, De Binnenvest, Gemiva SVG groep, Kwadraad, WMO Maatwerk) die de WMO-hulp verzorgen voor de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Tom staat voor Talent, Ondersteuning en Meedoen.

Je werkt in Alphen aan den Rijn centrum. Je werkt veelal vanuit het wijkcentrum dat is gelegen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. 

Bij Tom werken zo’n 150 medewerkers als host, casemanager of wijkcoach. Zij werken in dienst van één van de vijf organisaties binnen het samenwerkingsverband. Iedere medewerker brengt de kennis en kunde van het eigen vakgebied en de eigen organisatie mee. In dit geval werk je dus volgens het salaris en de arbeidsvoorwaarden van ActiVite.

Wij zorgen goed voor jou!

Bij ActiVite staat de medewerker op 1. Wij houden zoveel mogelijk rekening met jouw wensen én zorgen voor een fijne werkomgeving. Verder ontvang je:

 • Een contract voor bepaalde tijd tussen de 28 en 32 uur per week;
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.466,72 en maximaal € 3.256,53 op basis van een 36-urige werkweek, FWG 35 conform cao VVT;
 • Vakantiegeld van 8 % en 8,33% eindejaarsuitkering van het bruto jaarsalaris;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Ruimte voor groei en ontwikkeling, er zijn goede scholingsmogelijkheden via onze eigen ActiVite Academie;
 • Een meerkeuzesysteem voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of het kopen van extra vakantie-uren;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Klanten die blij zijn om je te zien!

Ben jij onze nieuwe collega?

Onze nieuwe ActiViter biedt de begeleiding die de klant het beste past en doet dat volgens de ActiVite kernwaarden: samen, actief, uniek en met lef. Verder is het belangrijk dat:

 • Je in het bezit bent van een afgeronde mbo4-opleiding (bijvoorbeeld Sociaal Werker, Maatschappelijke Zorg of vergelijkbaar);
 • Je enige ervaring hebt in het inventariseren en behandelen van sociaal-maatschappelijke vragen en het geven van advies hierin;
 • Je affiniteit hebt met de ouderenzorg.

Daarbij ben je enthousiast, benaderbaar en beschik je over uitstekende sociale vaardigheden. Je laat je niet snel omver blazen en weet stimulerend op te treden.

Enthousiast?

Solliciteer meteen via onderstaande button! Ben je al enthousiast, maar heb je eerst nog wat vragen? Neem gerust contact op met Shara van der Ploeg, recruiter bij ActiVite. Je kunt haar bellen via 06-15638575 of een bericht sturen via WhatsApp. Mailen kan natuurlijk ook: werkenbij@activite.nl.

Goed om te weten

Van alle nieuwe medewerkers wordt voorafgaand aan de indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd. De kosten hiervan worden vergoed door ActiVite.

Deel deze vacature