Maaike, flexwerker

Overweeg je om in de zorg te gaan werken, dan is dit de perfecte bijbaan: flexibel en leerzaam

Een baken kunnen zijn voor mensen als ze zelf de regie steeds meer verliezen: dat maakt werken met ouderen voor mij bijzonder. En de vrijheid van het flexwerken bevalt me prima.

Contact
Vraag aan onze recruiters?

‘Flexibel werken én ervaring opdoen in de zorg’

‘Ik wilde altijd al in de zorg werken. Dat is ook wel een beetje met de paplepel ingegoten: mijn moeder is IG’er bij Hof van Alkemade, een verpleeghuis van ActiVite in Roelofarendsveen. Op mijn 16e ben ik daar ook begonnen, als verzorgende B. In het begin was ik nog best wat onzeker. Dat ik samenwerkte met collega’s van mijn moeder die ik al kende, gaf mij een veilig gevoel. En dat op maar 5 minuten fietsen van mijn huis!

Het was voor mij een goede omgeving om door te leren. Ik ben in augustus 2018 begonnen met de opleiding verpleegkunde. Na mijn eerste stage (april 2019) ging ik werken bij Zorgtalent en was ik verzorgende B. Na mijn tweede stage werd mijn niveau bij Zorgtalent omgezet naar verzorgende C, omdat ik een niveau omhoog was gegaan. Ik ben bij Zorgtalent blijven werken tijdens mijn opleiding. En nu ik klaar ben met mijn opleiding voor verpleegkundige werk ik nog met liefde bij Hof van Alkemade. Ik vind het nou eenmaal fijn om ouderen te helpen. De gesprekken over vroeger, de dankbaarheid die bewoners tonen, een baken kunnen zijn voor mensen als ze zelf de regie steeds meer verliezen: dat maakt werken met ouderen voor mij bijzonder. Ik vind het ook waardevol om voor mensen te zorgen in het laatste stuk van hun leven. Als ik weet dat ik ze in de laatste fase goede zorg heb kunnen geven en dat zij dat ook zo ervaren hebben, dan geeft dat een voldaan gevoel op het moment dat ze gaan.

Via Zorgtalent kan ik zelf bepalen wanneer ik werk. Je kunt zelfs op het laatste moment nog inschrijven op een dienst. Die vrijheid vind ik lekker. Overweeg je om in de zorg te gaan werken, dan is dit de perfecte bijbaan: flexibel en leerzaam. Ook nu ik klaar ben met mijn verpleegkundeopleiding, hou ik dat flexwerken nog even aan want dat bevalt me prima.’