Maxime, flexwerker

Het allermooiste vind ik de verhalen

Ik kan zelf online mijn eigen uren inplannen. Dat past ook bij mij, want ik hou van flexibiliteit. Op deze manier kan ik deze bijbaan prima combineren met mijn studie psychologie.

Contact
Vragen aan onze recruiters?

“Een goed betaalde bijbaan met echt iets extra’s”

Maxime, flexwerker

‘Ik liep al langer met het idee rond om iets met ouderen te gaan doen. Het raakte me als ik zie dat ouderen een heel leven achter zich hebben, van alles hebben bijgedragen en dan aan het eind van hun leven eenzaam zijn. Daar wilde ik iets aan doen. In eerste instantie dacht ik aan vrijwilligerswerk. Maar toen zag ik in een advertentie op Facebook dat ActiVite op zoek was naar flexwerkers. Dat was voor mij de ideale combinatie: een bijbaan hebben én ouderen helpen.  

Ik kan zelf online mijn eigen uren inplannen. Dat past ook bij mij, want ik hou van flexibiliteit. Op deze manier kan ik deze bijbaan prima combineren met mijn studie psychologie. De ene week werk ik meer dan de andere, net hoe het uitkomt. Als Hulp bij het Huishouden werk ik bij mensen thuis en in het verpleeghuis van ActiVite in Leiderdorp, de Ommedijk. Die afwisseling vind ik leuk. Zeker als mensen in het verpleeghuis me herkennen als ik weer eens kom.  

Inmiddels doe ik dit werk alweer drie jaar. Het geeft voldoening om mensen een schoon huis te geven en kleine klusjes voor ze te doen. Het allermooiste vind ik de verhalen die ouderen vertellen. En ik merk dat veel mensen behoefte hebben aan een luisterend oor. Dat is fijn. Met mijn schoonmaakwerk en de gesprekken tijdens de koffie heb ik het gevoel dat ik iets terug kan doen voor deze ouderen. Dat geeft deze goed betaalde bijbaan echt iets extra’s.’