Vrijwilliger worden

Wanneer u vrijwilliger wordt, doet u iets goeds voor een ander. Omdat u uit ervaring weet hoe veel vreugde dit brengt bij de bewoners van het verpleeghuis of de deelnemers van het Ontmoetingscentrum. Of omdat u graag een glimlach tovert op het gezicht van iemand anders. Misschien wilt u wel vrijwilliger worden om zélf nieuwe contacten op te doen. Wat uw motivatie ook is: uw hulp is zeer welkom!

Contact
Vragen over vrijwilligerswerk bij ActiVite?

Leefplezier

Onze cliënten een fijne dag bezorgen, daar gaat het ons om bij ActiVite. Hun leefplezier is het uitgangspunt van onze zorg, en ook de reden dat we vrijwilligers inzetten. Vrijwilligers hebben de tijd en aandacht die onze bewoners en deelnemers zo goed doet. Door een persoonlijk moment van aandacht, een luisterend oor, een maatje om mee op pad te gaan, maken de vrijwilligers een groot verschil.

In de groepswoningen organiseren we verschillende activiteiten voor de bewoners, variërend van met elkaar bewegen, tot een fotoboek kijken of een spel doen. Hierbij sluiten we aan bij de wensen en mogelijkheden van de bewoners. Je bouwt echt iets op met de bewoners, die vanwege de zorg die zij geestelijk nodig hebben, niet meer zelfstandig wonen.

Inspiratie

Vrijwilliger word je niet alleen voor jezelf. Niet alleen de bewoners en deelnemers worden blij van uw inzet, ook voor uzelf kan vrijwilligerswerk veel brengen. In onderstaande video zijn verschillende vrijwilligers van ActiVite aan het woord. Zij vertellen waarom ze zich inzetten op een van onze locaties.

Maatwerk voor u

We kunnen uw hulp goed gebruiken en maken graag gebruik van uw talent. Waar en hoe u zich inzet, is helemaal aan u. Wilt u bijdragen in een van onze acht verpleeghuizen of liever in een Ontmoetingscentrum? Heeft u affiniteit met mensen met dementie of niet? Wilt u een-op-een een cliënt ondersteunen, of liever in een groep? Vindt u het fijn om iets met uw eigen interesse doen, zoals met muziek, creativiteit of bewegen? Wilt u zich voor langere periode verbinden of op projectbasis actief zijn? Samen bepalen we hoe uw inzet eruit ziet. Al vanaf twee uur per week kunt u het verschil maken voor onze bewoners!

Vrijwillig, niet vrijblijvend

Voor uw inzet bij ActiVite krijgt u niet betaald. Hoewel we u graag laten zien hoe blij we met u zijn, is dat niet op een financiële manier. Uw inzet voor onze cliënten is dus vrijwillig. Toch is het niet vrijblijvend: we maken afspraken en rekenen dan ook op uw aanwezigheid. Daarom krijgt u een vrijwilligersovereenkomst, waarin we onze afspraken met elkaar beschrijven. Daarnaast helpen we u goed op weg: voordat u als vrijwilliger begint, krijgt u een korte introductiecursus. Ook tijdens de periode dat u bij ons vrijwilliger bent, organiseren we regelmatig scholing en begeleiding.