“ELV-zorg past goed bij de kennis van ActiVite”

Alice van Leur is Manager Verpleeghuiszorg bij ActiVite

ActiVite biedt in drie van haar locaties ELV-zorg: er zijn twee plaatsen in AgnesStaete, acht plaatsen in Rijnzate en Noorderbrink is volledig ingericht voor ELV- en overbruggingszorg. Alice van Leur, Manager Verpleeghuiszorg, over de ELV-zorg van ActiVite: “Cliënten kunnen bij ons in alle rust herstellen en aansterken, zodat ze weer naar huis kunnen nadat ze bijvoorbeeld geopereerd zijn.”

Contact met Zorgbemiddeling
Vragen over ELV-zorg?

Van Leur vertelt over de verschillende locaties: “Rijnzate is een nieuwe locatie in Alphen aan den Rijn, waarbij we tijdens de bouw al wisten dat we ook een afdeling wilden inrichten voor ELV-zorg. Daarom is daar bij het ontwerp en de inrichting al rekening mee gehouden, wat nu een groot voordeel is. Noorderbrink was een locatie voor mensen met somatiek, maar is nu na een upgrade volledig ingericht voor tijdelijke zorg. Er zijn 15 plekken voor ELV-zorg en 14 plekken voor overbruggingszorg. Die zijn voor mensen die een Wlz-indicatie hebben maar nog niet terecht kunnen in het verpleeghuis van voorkeur.”

Uitbreiding

“De intramurale ‘tak’ van ActiVite biedt van oudsher Wlz-plekken voor PG en somatiek. De afgelopen jaren hebben we ervoor gekozen om het aantal ELV-bedden uit te breiden. Enerzijds omdat we zagen dat daar meer vraag naar kwam, anderzijds omdat wij dat met onze expertise goed kunnen bieden.”

Aanbod

Cliënten die voor ELV-zorg bij ActiVite komen, krijgen uiteraard een bed, maaltijden en persoonlijke verzorging. “Onze hulp is erop gericht dat cliënten meteen al zo veel mogelijk zelf doen. Omdat het doel is dat ze zo snel mogelijk weer naar huis gaan, is dat heel belangrijk. En als cliënten het nog niet zelf kunnen, leren we het hen. Mensen die uit de plaats komen waar de locatie ELV-zorg biedt, houden hun eigen huisarts. Komen ze ergens anders vandaan, dan bieden we die zorg ook. Daarnaast is er in de locatie ook een fysiotherapiepraktijk. Alles binnen handbereik dus om zo snel mogelijk weer zelfstandig te zijn.”