Ontmoetingscentrum Zijldijk te gast bij Radio Sleutelstad

18 april 2023

Op 16 april was ActiVite te gast bij Radio Sleutelstad om te vertellen over het unieke, nieuwe Ontmoetingscentrum (OC) Zijldijk. Dit artikel was de aanleiding van de uitnodiging van radiomakers Marianne en Roeland. Ontmoetingscentrum Zijldijk is het eerste Ontmoetingscentrum ‘in het groen’ waar ouderen ook activiteiten buiten kunnen doen, zoals tuinieren en wandelen door de polder. De locatie krijgt nog een extra bijzondere lading door het verhaal erachter: de samenwerking met Stichting Wens Die Regeert.

Op de vroege zondagmorgen zaten daarom ActiVite collega’s Sacha en Irma bij Radio Sleutelstad om hun verhaal te vertellen. Samen met Melinda Regeer van Stichting Wens Die Regeert.

Nieuwsgierig naar het radiofragment? Luister het hier!

Op de foto, van links naar rechts: Sacha de Groot, Melinda Regeer en Irma Runhart.

Over het OC

Deelname aan een OC kan bijdragen aan langer en prettiger thuis blijven wonen, wanneer het brein of het lijf het laat afweten. Hier kunnen ouderen doen alsof ze thuis zijn en meedoen aan allerlei activiteiten. Het is de veilige haven waar ouderen hun zorgen en (mogelijke) verwarring even kunnen vergeten. De OC’s begeleiden ook familieleden, mantelzorgers en vrienden, zijn vraagbaak en faciliteren lotgenotencontact. Ook zij zijn van harte welkom bij het OC.

Wilt u meer weten? Bel dan gerust met Irma Runhart, begeleider bij OC Zijldijk, via 06 27 16 32 12. Of stuur een e-mail naar oczijldijk@ActiVite.nl.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15