Personenalarmering

Veilig thuis met professionele hulp

Veiligheid is een van de voorwaarden om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Maar wat doe je als er iets aan de hand is: je valt in huis, krijgt het benauwd of wordt onwel. In zo’n situatie kun je vertrouwen op personenalarmering via ActiVite.

Aanvullende informatie
Leden krijgen € 1,50 korting per maand op het abonnement.

Hulp thuis bij een noodgeval

ActiVite en FocusCura Zorginnovatie hebben de handen ineen geslagen om in een noodsituatie onmiddellijk passende hulp te bieden: een modern alarmapparaat in combinatie met professionele alarmopvolging. In geval van nood, bijvoorbeeld als je bent gevallen en niet zelfstandig kunt opstaan, kun je vertrouwen op professionele hulp. Een geruststellend gevoel, zeker als je alleen woont.

Professionele of sociale opvolging

Je kunt zelf kiezen door wie je na een alarmering geholpen wordt. Kies je voor sociale alarmering, dan bellen we iemand uit jouw eigen kring, die je van tevoren als contactpersoon hebt doorgegeven. Als je kiest voor professionele alarmopvolging, komt een medewerker van ActiVite naar je toe als je alarm slaat. Bij nood is het belangrijk dat hij of zij op een veilige manier in het huis kan komen. Dit kan door een sleuteladres bij jou in de buurt of door een sleutelkluisje te gebruiken.

Hoe werkt het?

Professionele opvolging via ActiVite is voor iedereen in de regio Zuid-Holland-Noord die zelfstandig woont en hulp nodig heeft door chronische ziekte, lichamelijke beperking of ouderdom.


Kosten

Wil je weten wat personenalarmering kost en of je voor vergoeding in aanmerking komt?

Lid worden van ActiVite Ledenorganisatie
ActiVite Ledenorganisatie biedt een ruim aanbod van cursussen, zoals Yoga 50+, Dansen is voor Iedereen!, Reanimatie en gebruik AED en een Opfriscursus Autorijden. Een leuke manier om te bewegen, te ontspannen of om andere mensen te ontmoeten. In verband met de drukke agenda’s van onze samenwerkende pedicures is het niet altijd mogelijk om op korte termijn een afspraak te plannen. Onze excuses voor het ongemak.