Met elkaar, voor elkaar

Contact onderhouden

Veel mensen zijn druk met hun werk, gezin of andere bezigheden. Het helpen van een buurman, ouder of vriend lijkt niet altijd te lukken. Familie woont wat verder uit de buurt en je collega’s komen uit alle regio's. Elkaar zien of samen iets leuks gaan doen vergt meer inspanning en daardoor zien we elkaar minder vaak. Toch kun je de behoefte hebben om iets voor een ander te doen, er voor een ander te zijn.

Contact
Heb je vragen over het lidmaatschap, een cursus, voordelen of gemakdienst aan huis?

Voor een ander…

Iets doen voor een ander kan via ActiVite. Denk bijvoorbeeld eens aan de cursussen Reanimatie en gebruik AED of Eerste hulp bij (klein)kinderen. Mocht iemand in jouw omgeving iets gebeuren, dan weet je hoe je moet handelen. Of de cursus Samen veilig op pad met rolstoel en rollator: om iemand met een hulpmiddel veilig te ondersteunen en mee te nemen op een uitstapje.

Ook is vrijwilliger worden in een van onze verpleeghuizen een mogelijkheid. Wat denk je bijvoorbeeld van fietsvrijwilliger? Je doet iets voor een ander én bent tegelijkertijd zelf in beweging. In vrijwel alle verpleeghuizen van ActiVite kun je fiets­vrijwilliger worden: je gaat samen met een bewoner op pad met een (elektrische) duofiets. Bekijk welke hulp we op het moment nodig hebben en hoe je het verschil kunt maken!

…en voor jezelf

Een hand- of voetmassage geven is niet de meest voor de hand liggende activiteit. Maar zo’n massage werkt ontspannend en geeft energie aan degene die gemasseerd wordt én aan degene die de massage geeft. Bovendien is het een mooie manier om dichter bij iemand te komen. Een moment van sociaal contact, persoonlijke aandacht in een ontspannen en gezellige sfeer. Via ActiVite Ledenorganisatie kun je een cursus hand- en voetmassage volgen.

Wat bieden wij nog meer om met en voor elkaar te doen?

En meer...

En meer…

Bekijk het volledige aanbod van de Ledenorganisatie