Veelgestelde vragen
We helpen je graag verder!
Heeft u een vraag over wat ActiVite voor u kan betekenen? Voor u als cliënt, of als u overweegt bij ons te komen werken? Kijk hieronder bij de veelgestelde vragen. Nog steeds niet duidelijk? De collega's van ons Klant Contact Centrum staan u graag te woord!
Wondzorg
Met welke partijen werkt ActiVite samen binnen wondzorg?
ActiVite werkt nauw samen met de huisarts, het ziekenhuis, de apotheek, medisch speciaalzaken, wijkverpleging en (para)medici op het gebied van wondzorg. We versterken deze samenwerkingsverbanden door duidelijke afspraken te maken. Daarnaast verbinden we ook paramedische disciplines aan deze samenwerking.
ActiVite participeert ook in regionale projecten om het wondzorg-proces te verbeteren. Zo hebben we in Alphen a/d Rijn een nauwe samenwerking met de huisartsen en werken we met het Alrijne Ziekenhuis aan een virtueel wondcentrum.
Hoe gaan de wondspecialisten te werk?
De wondspecialist beoordeelt uw wond en eventuele onderliggende ziektebeelden. Samen met u, eventuele mantelzorgers en uw omgeving stelt de wondspecialist hierna een wondbehandelplan op. Daarin nemen we alle factoren mee die belangrijk zijn voor uw specifieke situatie. Daarnaast stellen we in dat plan onze gezamenlijke doelen vast. Onze wondspecialist coördineert de zorg en is verantwoordelijk voor:
- -Het bewaken van de vorderingen in uw genezing.
- -Het maken van afspraken met alle betrokken partijen (zoals uw huisarts en het ziekenhuis).
- -Zorgen dat uw genezing zo voorspoedig mogelijk verloopt.
Wat kost wondzorg?
Wondzorg valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw), uw zorgverzekeraar vergoedt dus de kosten. U heeft wel een indicatie nodig, dat is een verwijzing vanuit een medisch specialist of huisarts. Ook verbandmiddelen worden in de meeste gevallen door de zorgverzekeraar vergoed.
Welke wonden komen in aanmerking voor wondzorg van ActiVite?
Alle wonden kunnen door onze wondspecialist behandeld worden. ActiVite is echter gespecialiseerd in complexe wondzorg. Een complexe wond is een wond die niet uit zichzelf dichtgaat. Zo'n wond is vaak erg pijnlijk en vraagt een intensieve verzorging. We zeggen dan dat de wond een ‘verstoorde genezingstendens’ heeft, door verschillende factoren.
Hulp bij het Huishouden
Kan ik afwijken van een vaste dag?
U kunt in overleg met uw hulp een andere dag of ander tijdstip afspreken.
Betaal ik nog iets?
U betaalt een maandelijkse eigen bijdrage. Uw gemeente stelt de hoogte hiervan vast en het Centraal Administratie Kantoor (CAK) stuurt u een factuur.
Krijg ik altijd dezelfde medewerker?
Dat is ons streven. Bij vakantie, verzuim, arbeidsmarktkrapte en onvoorziene situaties proberen we een invalkracht te regelen.
Krijg ik wekelijks hulp?
Dat hangt af van uw indicatie.
Kan iemand anders Hulp bij het Huishouden voor mij aanvragen?
Ja, de aanvraag is wel persoonsgebonden.
Thuiszorg
Hoe vraag ik thuisbegeleiding aan?
Voor Thuisbegeleiding heeft u een Wlz-indicatie of een indicatie van de gemeente nodig. Bij uw gemeente kunt u Thuisbegeleiding aanvragen aan het Wmo-loket. Samen met het sociaal wijkteam (voor mensen boven de 18 jaar) of het Jeugd- en Gezinsteam (voor gezinnen met kinderen onder de 18 jaar) bepaalt u welke begeleiding u nodig heeft.
Hoe wijzig ik het tijdstip van de zorg?
U kunt het tijdstip van uw zorg veranderen door te bellen met de planning via (071) 516 14 15.
Hoe kan ik thuiszorg aanvragen?
U kunt zelf thuiszorg bij ons aanvragen. Bel daarvoor naar (071) 516 14 15.
Wordt de thuiszorg vergoed?
Wanneer u kiest voor ActiVite vergoedt de verzekeraar of de gemeente de zorg in de meeste gevallen voor u. Lees hier verder.
Werken bij ActiVite
Kan ik mijn vragen ook face-to-face aan iemand stellen?
Uiteraard! Je bent van harte welkom op onze inloopavonden. Daarnaast kun je altijd een afspraak maken met onze recruiter voor een kop koffie.
Kan ik solliciteren met een buitenlands diploma?
Ja, de vacatures van ActiVite staan open voor iedereen die voldoet aan de kwalificaties van de betreffende functie. Voor een aantal functies geldt dat medewerkers met een buitenlands diploma een registratie moeten aanvragen. Daarnaast is voor alle functies ook mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal vereist.
Buitenlands gediplomeerden die (nog) geen registratienummer hebben, kunnen contact opnemen met het RIBIZ (registratie en informatie beroepsbeoefenaren in de zorg) via info@ribiz.nl
Kunnen jullie mij helpen als mijn BIG-registratie is verlopen?
Jazeker, laat je er niet van weerhouden om te solliciteren op een van onze vacatures. Als je weer als verpleegkundige aan de slag wilt gaan, vergoedt ActiVite je BIG-herregistratie! Lees hoe ActiVite helpt met je herregistratie.
Kan ik een open sollicitatie sturen naar ActiVite?
Zeker! Als je een open sollicitatie stuurt naar werkenbij@activite.nl, komt die binnen bij onze recruiters. Zij nemen dan op korte termijn contact met je op en kunnen al je vragen beantwoorden over werken in de zorg en bij ActiVite.
Is het mogelijk om bij ActiVite stage te lopen?
Ja, het is zeker mogelijk om stage te lopen bij ActiVite. Je kunt een verzoek doen om voor een stageplaats in aanmerking te komen. Mail voor meer informatie naar academie@ActiVite.nl
Kan ik bij ActiVite terecht voor vakantiewerk of ander tijdelijk werk?
Ja, bij ActiVite hebben we regelmatig plek voor vakantiewerkers of tijdelijke krachten, voor zowel in de zorg als op kantoor. ActiVite heeft daarom een eigen flexbureau: Zorgtalent. Heb je interesse in vakantiewerk of ander tijdelijk werk bij ActiVite, dan kun je contact opnemen met een van de medewerkers van Zorgtalent via (071) 516 23 90.
Kan ik aan de slag zonder diploma's?
Jazeker, niet voor alle functies is een diploma een vereiste. Denk bijvoorbeeld aan Hulp bij het Huishouden of Medewerker Huiskamer. Maar als je verder wilt in de zorg, kun je ook overwegen te solliciteren op een opleidingsvacature. Dan werk en leer je tegelijk, en krijg je ook meteen salaris! De ActiVite Academie start regelmatig opleidingen, die ook geschikt zijn voor mensen zonder vooropleiding. Kijk hier voor de actuele vacatures voor leer-werktrajecten.
Is werk in de zorg te combineren met een gezin?
Absoluut! Denk bijvoorbeeld eens aan de functie Hulp bij het Huishouden. Dat is een mooie, zelfstandige baan met veel vrijheid. In overleg met de cliënt kun je schuiven in je werkdagen en werktijden als dat nodig is. Bovendien is het vaak een vast adres dicht bij je in de buurt zodat er weinig tijd verloren gaat aan reizen. Ook als verzorgende en verpleegkundige zijn er veel mogelijkheden in uren en werkdagen. Samen met jou kijken we naar een zo passend mogelijke balans tussen werk en privé.