Verpleeghuizen en Ontmoetingscentra tijdens corona

We doen het samen

Ook in deze periode willen we u de zorg- en dienstverlening bieden die u nodig heeft. Op deze pagina kunt u lezen hoe we in onze verpleeghuizen en ontmoetingscentra de kans op besmetting met corona zo klein mogelijk houden.

Vragen?
Wanneer u vragen heeft over hoe ActiVite omgaat met het corona-virus, dan kunt u altijd contact met ons opnemen!

Verpleeghuizen

In onze verpleeghuizen gelden regels rondom het bezoeken van uw naaste. Zo beschermen we hen en onze medewerkers tegen corona.
De bezoekregels van de verpleeghuizen kunt u hier lezen.

Groepsactiviteiten, maaltijden en koffie drinken

Om het risico op besmetting tussen bewoners onderling zo klein mogelijk te maken, vinden activiteiten, de maaltijden en het koffiedrinken plaats in vaste groepen bewoners. Hiermee beperken we de kans, dat bij een besmetting, een heel huis in quarantaine moet.

Contactberoepen

Sinds 15 december geldt (ten minste tot 19 januari):

  • Mensen met een contactberoep zijn alleen welkom in de verpleeghuizen wanneer dat medisch noodzakelijk is (kappers en schoonheidsspecialisten etc. dus niet).
  • Alle contactberoepen dragen een mondneusmasker tijdens het bezoek aan het verpleeghuis.
  • Er komen zoveel mogelijk dezelfde mensen. Voor de bewoners met dementie komt een vast mondzorgteam, een vaste orthopedisch schoenmaker en instrumentmaker en een vaste opticien per locatie. En uiteraard alleen wanneer dat echt noodzakelijk is.
  • Om eventueel contactonderzoek te kunnen faciliteren vragen we alle contactberoepen een lijst bij te houden van contacten en deze bij de receptie / teammanager in te leveren.
  • Voor behandelingen van bewoners die plaatsvinden buiten de locatie, zoals noodzakelijk bezoek aan tandarts of fysiotherapeut van bewoners met een lichamelijke zorgvraag, geldt dat dit alleen voor de medisch noodzakelijke behandelingen wordt opgestart. Dit gebeurt op voorschrijven van de huisarts of medische dienst.

Ontmoetingscentra

De Ontmoetingcentra (Dementie) (OCD’s) blijven open. Deelnemers kunnen net als anders gebruik maken van het groepsvervoer, uiteraard moeten zij daar wel een mondneusmasker bij dragen.