“Voor goede verzorging kun je hier gerust heen!”

Mevrouw de Vries herstelt in Noorderbrink

Sinds vorig jaar is locatie Noorderbrink van ActiVite volledig ELV-locatie. Dat betekent dat gasten hier tijdelijk verblijven, gemiddeld vijf weken. Hierna kunnen de meeste cliënten weer naar huis. Mevrouw de Vries* kwam in Noorderbrink om te herstellen van een beenwond: “Het is me alles meegevallen.”

Contact
Vragen over ELV-zorg?

“Ik had een blaar op mijn been die maar niet wilde herstellen. Ik had eigenlijk nooit problemen, kon altijd toe met gewone steunkousen van de HEMA. Maar nu werd het hoe langer hoe erger. Op een gegeven moment was het een hele wond geworden en moest ik behandeld worden in het ziekenhuis. Ik heb vreselijk veel pijn gehad en het stonk vreselijk.”

Wondzorg

Mevrouw kan tijdelijk verpleegd worden in Noorderbrink, waarbij een wondconsulent wordt ingezet om de wond zo snel mogelijk dicht te krijgen. “De wondconsulent kwam iedere week. Ik weet niet precies wat ze deed, maar hoe dan ook heeft zij voor elkaar gekregen wat eerder niet lukte: de wond is nu dicht.”

Goede verzorging

“De zusters hier in Noorderbrink zijn allemaal erg lief en ze verzorgen mij goed. Ik hou van een beetje vrolijkheid en dat brengen ze. Als je niet goed bent word je hier goed verzorgd, of het nou dag of nacht is, echt waar. Alleen zou ik liever ’s middags warm eten in plaats van ’s avonds. Maar verder…voor goede verzorging kan je hier gerust heen!”

*mevrouw houdt haar naam liever privé