Personenalarmering met professionele hulp

Professionele hulp in geval van nood

Veiligheid is een van de voorwaarden om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Maar wat doe je als je bijvoorbeeld valt in huis of je bent benauwd en je kunt niet bij je telefoon komen? In zo’n situatie kun je vertrouwen op snelle hulp van personenalarmering via ActiVite.

Vraag het ons!
Wil je meer informatie over de procedure om professionele opvolging aan te vragen?

Een simpele druk op de knop

Bij personenalarmering draag je een bandje om je pols of koord om je hals met een knop eraan. In geval van nood druk je op die knop. Het alarmapparaat in je huis maakt dan direct contact met de meldkamer. Vervolgens kun je vertellen wat er gebeurd is en aangeven dat je hulp nodig hebt. Hoort de medewerker van de meldkamer je niet praten, dan stuurt deze sowieso iemand langs. Een gerust gevoel, zeker als je alleen woont.

Dag en nacht hulp

Je kunt zelf kiezen door wie je na een alarmering geholpen wordt. Dat kan iemand uit jouw eigen omgeving zijn. De medewerker belt dan degene die je van tevoren als contactpersoon hebt opgegeven. Dat noemen we sociale alarmopvolging. Als je kiest voor professionele alarmopvolging, komt een thuiszorghulp of van ActiVite zo snel mogelijk naar je toe als je alarm slaat. Overdag én ’s nachts.  

Veilige toegang tot je woning

Het is natuurlijk belangrijk dat in geval van nood altijd iemand veilig in je huis kan komen. De beste optie hiervoor is de digitale sleutelkluis van FocusCura. Dit is een veilige, elektronische deuropener die van buitenaf niet zichtbaar is. Jij bepaalt wie je toegang wilt geven tot je woning, zoals ActiVite, je kinderen of de buren. Zij kunnen deze deuropener gebruiken met behulp van hun smartphone. Andere mogelijkheden zijn een sleutelkluisje of een sleuteladres in de buurt. Bij een sleuteladres bestaat echter het risico dat diegene niet thuis is op het moment dat je alarm slaat. Dat maakt de digitale sleutelkluis tot een zekerdere oplossing.

Zo regel je personenalarmering

Wil jij ook veilig thuis zijn en altijd hulp achter de hand hebben? Hier lees je hoe je personenalarmering regelt. Professionele opvolging is alleen mogelijk voor mensen die thuiszorg van ActiVite ontvangen. Ontvang je op dit moment zorg van een andere zorgorganisatie? Dan kun je de opvolging met deze organisatie regelen.

Dit kost personenalarmering

Bij personenalarmering werken verschillende partijen samen. Hier vind je een overzicht van de kosten. 

Kosten
Kosten
Wil je weten wat personenalarmering kost en of je in aanmerking komt voor vergoeding?