Naastentraining

Wanneer uw naaste dementie krijgt, komt er veel op u af. Onzekerheid over de toekomst en uw rol daarin. Maar ook praktische vragen, over hoe u uw naaste het beste kunt helpen en hoe de ziekte zich verder zal ontwikkelen. Om u juist in die fase verder te helpen, organiseert het Expertisecentrum Dementie de Naastentraining.

Contact
Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden? Bel of mail ons!

Een rugzak aan informatie

De Naastentraining is bedoeld voor naasten van thuiswonende mensen met dementie, bijvoorbeeld hun kinderen. In twee dagen maken professionals uit de zorgorganisaties van het expertisecentrum u wegwijs in wat u kunt verwachten na de diagnose dementie. U krijgt een rugzak aan informatie tijdens de geheel verzorgde tweedaagse cursus. U leert over dementie, het ziektebeeld en de perspectieven. Maar ook wat het met u als naaste doet en welke hulp u in kunt roepen. Zo kunt u iets zekerder de toekomst tegemoet en met meer vertrouwen (een deel van) de mantelzorg op u nemen. Daarnaast ontmoet u mensen die voor dezelfde uitdagingen staan, wat door deelnemers als heel waardevol wordt ervaren.

Praktisch

De Naastentrainingen van 2024 zijn van 9.00-17.00 uur op de volgende data:

  • 31 mei en 1 juni
  • 5 en 6 juli
  • 13 en 14 september
  • 15 en 16 november

De locatie is Topaz Zuydtwijck, Aaltje Noordewierlaan 50, 2324 KS Leiden.

Dankzij een bijdrage van de dertien gemeenten in de regio Zuid-Holland Noord en het zorgkantoor van Zorg en Zekerheid, bedraagt de eigen bijdrage voor de tweedaagse cursus slechts 50 euro. Per Naastentraining is er ruimte voor maximaal 20 deelnemers. U kunt zich opgeven door te mailen naar expertisecentrumdementie@topaz.nl of door te bellen naar 06-22117039.

Over het Expertisecentrum Dementie

Het Expertisecentrum Dementie is een samenwerking van verschillende zorgorganisaties in de regio, met veel kennis op het gebied van dementie. De vakantiecursusweek Beter Thuis met Dementie voor mensen met dementie en hun partners, is één van de gewaardeerde projecten van het expertisecentrum. De kring van mensen rondom iemand met dementie is groter dan de partner alleen. En juist voor hen wil het expertisecentrum ook helpende informatie bieden. Zodat de persoon met dementie beter geholpen en begrepen wordt en de partner minder belast.

Deel deze pagina met anderen