Mantelzorgers

Ondersteuning voor mantelzorgers

Helpt u een familielid of iemand in uw naaste omgeving of neemt u de zorg voor het dagelijkse reilen en zeilen helemaal over? Dan zijn wij er voor u! Wij hebben oog voor u als mantelzorger en willen hulp en ondersteuning bieden.

Contact
De medewerkers van zorgbemiddeling weten waar u moet zijn.

Wat kunnen we voor u doen?

  • Heeft u behoefte aan een luisterend oor? Onze collega’s kunnen u gericht verder helpen of doorverwijzen.
  • Heeft u behoefte aan extra hulp bij het huishouden in uw eigen huis of in het huis van uw familielid of naaste? Lees alles over Hulp bij het Huishouden.
  • Heeft u behoefte aan een individueel begeleider voor de thuissituatie van uw familielid of naaste? Vraag hulp aan bij uw gemeente (Wmo).

Als uw partner dementie heeft

  • Het Ontmoetingscentrum dementie (OCD) biedt behalve dagbesteding voor de cliënt, een aanvullend programma voor hun partners. Zo komt u in contact met mensen die zich herkennen in uw situatie.
  • De vakantieweek ‘Langer Thuis met Dementie’ van het Expertisecentrum Dementie bereidt partners die onlangs de dementie hebben gekregen, voor op de volgende fase. In de zomer van 2021 wordt de eerste week georganiseerd.
Een partner met dementie
Een partner met dementie
Bent u mantelzorger voor iemand met dementie? In onze Ontmoetingscentra ondersteunen wij niet alleen de cliënt met dementie, maar ook hun mantelzorgers.
Andere hulp bij dementie
Alzheimer Nederland
Alzheimer Nederland
Hulp en Advies bij dementie
Alzheimer Telefoon
Alzheimer Telefoon
Een luisterend oor